Zorg

Individuele aandacht
en zorg

Onze bewoners krijgen 24 uur per dag individuele aandacht, begeleiding en zorg, maar genieten ook veel vrijheid.

We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling.

Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven.

Hecht team van professionals
en vrijwilligers

Wonen in een van de huizen van de Friese Staten betekent 24 uur per dag verzekerd zijn van zorg. We werken met een professioneel team van deskundige medewerkers en vrijwilligers. Het team is compact, zodat de bewoners snel vertrouwd zijn met alle gezichten. De persoonlijke band is belangrijk voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid, juist bij mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies.

Zorg ondersteunend
aan welzijn

Onze combinatie van persoonlijk wonen en hoogwaardige zorg is uniek.

We doen er alles aan om de bewoners een gevoel van thuis te geven, de zorg is ondersteunend.

Zo is in de keuken alle ruimte om samen te koken, te helpen, te kijken, te ruiken en te proeven. Juist alledaagse, huishoudelijke taken zorgen voor ritme, structuur en welbevinden.

Onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon

Bij Friese Staten vinden we het belangrijk om goede zorg te leveren en ervoor te zorgen dat de woonsfeer prettig is voor onze bewoners.

 

Heeft u vragen of een probleem? Bent u ergens ontevreden over? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon van het LSR. Voor de Friese Staten is dat Nico Cleine. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 06 – 3632 52522 of via mailto:n.cleine@hetlsr.nl. Hier vindt u meer informatie over Nico. Het LSR is het landelijk steunpunt (mede)zeggenschap. Op hun site vindt u alle informatie: hetlsr.nl