Wonen

Een woonzorglocatie van Friese Staten bestaat uit 19 of 20 studio’s die naar eigen wens kunnen worden ingericht. Alle studio’s hebben een zit/-slaapkamer en een eigen badkamer. Voor echtparen hebben we een geschakelde studio, zodat zij alle ruimte krijgen om verder samen te leven. Ook is er een logeerkamer voor respijtzorg. De bewoners treffen elkaar in twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin.

In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners die dat leuk vinden een handje kunnen helpen.

Midden in het leven

Voor de ligging van onze locaties is bewust gekozen: geheel vrij en omgeven door ruime tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk. Dat betekent dat onze bewoners midden in de samenleving leven en niet ergens verscholen achteraf.

 

Een beschermde woonomgeving

Met de laatste technieken op het gebied van domotica en persoonsbeveiliging zijn de Friese Staten helemaal toegerust op bewoners met dementie, alzheimer en andere vormen van geheugenverlies.

Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De deuren zijn afsluitbaar en indien nodig zijn onze bewoners altijd traceerbaar.

Wij nemen geen enkel risico, zodat u uw partner, ouder of familielid met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen.

Afwisselende dagbesteding

Iedere woonzorglocatie van de Friese Staten biedt naast wonen en zorg ook dagbesteding voor bewoners én omwonenden. Zo ontstaat een levendige interactie met de buurt en staan onze bewoners echt midden in het leven. Ze doen zoveel mogelijk huishoudelijke taken zelf om ervoor te zorgen dat ze zo actief en ondernemend mogelijk blijven. Kortom, er is genoeg te doen voor wie dat prettig vindt en er is altijd rust, zodra dat nodig is.

 

Levensloopbestendig

Wie hier eenmaal woont, wil niet meer weg! Alle reden voor ons om alle woonzorglocaties levensloopbestendig in te richten. De deuropeningen en gangen zijn breed genoeg voor een bed, hetzelfde geldt voor de lift. Naast de eigen badkamers zijn er twee grote, centrale badkamers met aanvullende voorzieningen, zoals een hoog/laagbad en een invalidentoilet. We zijn dus helemaal voorbereid op een afname in zelfstandigheid of mobiliteit. De voorzieningen zijn er, onze medewerkers schakelen gewoon een tandje bij.