Lanen State

In het zuiden van Drachten

Daar waar de wegen Overstesingel, Eems en De Lanen zich kruisen ligt de Lanen State. Een grote waterpartij zorgt voor een gepaste afstand tot de rotonde en geeft tevens een mooi en wijds uitzicht naar buiten toe. Hier kunnen bewoners genieten van alledag, waarbij de zorg ondersteunend is. Hier voelen mensen met dementie, Alzheimer of een andere vormen van geheugenverlies zich thuis en op hun gemak.

Interactie is belangrijk

De woonzorglocatie biedt veel rust en ruimte, maar tegelijkertijd ligt het midden in de samenleving. Op 5 minuten loopafstand vindt u het winkelcentrum De Drait, ook de kinderboerderij is dichtbij. Interactie met de samenleving vinden we erg belangrijk. Naast de 24-uurs zorg biedt de Lanen State ook dagbesteding aan omwonenden met geheugenproblemen en werken we graag samen met vrijwilligers, scholen en omwonenden. Familie en vrienden zijn altijd welkom, op ieder moment van de dag. De koffie staat altijd klaar!

 

Comfortabel wonen

Al aan de tekentafel is nagedacht over hoe de Lanen State zo goed mogelijk afgestemd kan worden op mensen met geheugenproblematiek. Zo is de indeling ruim en overzichtelijk en zijn de ruimtes voorzien van grote ramen. Deze zorgen voor veel daglicht en uitzicht op de royaal aangelegde tuin. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-/slaapkamer en badkamer, die naar eigen inzicht kan worden ingericht. Spullen waar men aan gehecht is kunnen gewoon meeverhuizen, zodat men zich al snel thuis voelt. De Lanen State biedt plaats aan 20 bewoners, die elkaar treffen in de sfeervol ingerichte woonkamers. Er is veel aandacht besteed aan het interieur en de aankleding, want alleen als alles klopt, van persoonlijke zorg tot vers gekookte maaltijden en van eigen waarde tot veiligheid, pas dan voelt men zich thuis. Thuis in het prachtige Drachten!

Plattegronden

Plattegrond

Achterzijde

Lanen State Woonzorglocatie
De Lanen 2
9204 WC Drachten

Telefoon: 0512 844349
E-mail: info@lanenstate.nl