Hayema State

Dichtbij familie en vrienden

In het gezellige Stiens, vlakbij de Waddenzee, ligt één van de Friese Staten: Hayema State. In het kleinschalige woonzorgcentrum kunnen mensen met dementie wonen zoals thuis, in een warme, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Hayema State is er voor iedereen, jong en oud, van wie het geheugen hapert. Mensen met dementie en geheugenproblemen krijgen hier 24 uur per dag individuele aandacht, begeleiding en zorg. Kleinschalig, persoonlijk en professioneel.

Een unieke ligging

Hayema State ligt aan de rand van Stiens. Het voormalige politiebureau heeft een complete metamorfose ondergaan en is veranderd in een gezellige, comfortabele woonzorglocatie. Daar waar mensen zich opnieuw thuis kunnen voelen. Bewoners van Hayema State wonen niet geïsoleerd buitenaf maar dichtbij het centrum, daar waar het gezellig winkelen is. Stiens is voorzien van uitgebreide voorzieningen. Zo is op een steenworp afstand de plaatselijke bibliotheek en het cultureel centrum te vinden. En vanuit de ruime tuin wandelt u langs het park via molen ‘De Hoop’ zo naar de supermarkt. Kortom, Hayema State ligt op niet verscholen op een afgelegen terrein, maar ligt midden in het leven!

 

Alles naar eigen wens

Hayema State bestaat uit 19 studio’s die naar eigen wens kunnen worden ingericht. Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Ook is er een logeerkamer voor respijtzorg. De bewoners treffen elkaar in twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de ruim aangelegde tuin, die voldoet aan de zorgbehoeften van dementerenden. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners, die dat leuk vinden, uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Plattegronden

Begane grond

1e verdieping

Zijgevel

Ligging

Hayema State Woonzorglocatie
Moundyk 14a
9051 AH Stiens

Telefoon: 058 843 6884
E-mail: info@hayemastate.nl